GK Bike Store - шаблон joomla Книги
Menu
A+ A A-

main banner smallmo1ixs moto zastavaMOTO OPREMA- IXS, ODREĐIVANJE VELIČINE KACIGA:
1. Odredite koja veličina kacige vam odgovara. Proizvođači svim prodavcima obezbeđuju odgovarajuće šablone pomoću kojih se lako mogu odrediti dimenzije glave. 
2. Okrenite kacigu na dole i uhvatite je za kaiševe, a zatim je stavite na glavu.
3. Proverite da li kaciga lepo naleže na glavu (nema prostora za prst između čela i kacige, na primer).
4. Podesite kaiševe za pričvršćivanje kacige i pričvrstite kacigu. Kaiševi ne smeju pritiskati vrat. Kaiševi i kopćanje se najbolje isprobavaju u rukavicama, koje planirate da koristite za vožnju. Golom rukom mnogo lakse zakopcati i držati kaiševe kacige.
5. Drmajte glavom levo-desno, kaciga ne bi smela da bude labava i da ne naleže. Proverite da li se pomera prilikom testa "svlačenja" (na slici ispod). Malo pritiska na jagotice mora da postoji ako je kaciga nova, a pritisak ne sme da bude nelagodan, tj. da se nakon 10-15 minuta na pojavi glavobolja i ako se posle nekog vremena (30-40 minuta) ne pojavi otok. Na manje nelagodnosti se ne treba obazirati jer ce sama postava da se prilagodi obliku glave. Dobra indikacija za naleganje kacige su i obrve. Kad se full face stavi na glavu i dobro osigura, uhvati se deo ispod brade i pomera gore - dole. Ako obrve prate pomeranje gornje ivice vizira, rastojanje izmedju njih i ivice da bude konstantno, onda kaciga dobro naleže. Ako planirate korišćenje podkape, pri isprobavanju je koristite. Ona nije neophodan deo opreme, čak je i mnogi profiji ne koriste (a iskustvo domaćih vozača govori da se postava ne prlja značajno više ukoliko ne nosite postavu).


kacige probanje

 

 
7. Bočna vidljivost takođe ne sme biti umenjena.
8. Ukoliko nosite naočare, probajte i njih dok vam je kaciga na glavi.
9. Full-face kacige zahtevaju da imate bar prst razmaka izemeđu kacige i brade.
10. Pritisnite kacigu rukom odozgo i proverite da li vam je i dalje udobno.
11. Proverite da li kaciga poseduje sve opcije i standarde koje želite.
12. Držite je na glavi bar 5 minuta. Nakon skidanja pokušajte da osetite da li osećate nelagodnost na nekom delu glave. Ukoliko je moguće pogledajte se u ogledalo i pogledajte da li je kaciga ostavila crvene tragove na licu.

 

izmeri glavu
ixs moto zastava